PIZZA IZ KVARTA

Za skrivenu pizzeriju nedaleko od Autobusnog kolodvora možda niste čuli, što je prava šteta, jer nude baš dobre pizze

Na njihovim pizzama posebno nam se svidio pufast, mekan i prozračan rub, ali i činjenica da u dobroj pizzu možemo uživati na ugodnoj, skrivenoj terasi

Za pizzeriju Butler nedaleko Autobusnog kolodvora čuli smo tek nedavno i, moramo priznati, na prvu nam baš i nije zvučala obećavajuće. Više kao jedna od onih kvartovskih pizzerija do kojih se treba probijati između zgrada, s prosječnom pizzom i istim takvim interijerom. Onda smo se, nakon nekoliko preporuka upravo na račun Butlera, jednog nedavnog vikenda tamo zbilja odlučili i zaputiti i vrlo brzo po ulasku u lijepo, ugodno i s ukusom uređen prostor, shvatili da smo bili totalno u krivu.

image
Privatna Arhiva/

Butler se nalazi na adresi Ivana Bunića Vučića 7, uz sam hotel Sliško, s kojim i dijeli dio prostora. U pizzama se ovdje može uživati u unutrašnjem prostoru, ali i na terasi u dvorištu. Budući da su se temperature napokon popele do ugodnih 20-ak stupnjeva, odmah smo se zaputili prema terasi, gdje smo zauzeli jedan od pet ili šest stolova. Osoblje u Butleru cijelo je vrijeme bilo prilično ugodno, nenametljivo provjeravalo jesmo li zadovoljni i treba li nam što, ali na naš upit o pizzaiolu i općenito pizzeriji, odlučili su ostati tajnoviti i nisu nam htjeli otkriti previše informacija.

image
Privatna Arhiva/

Rekli su nam tek kako pizzerija ovdje postoji već nešto manje od dvije godine te kako su, skrivenoj lokaciji unatoč, zadovoljni dosadašnjim poslovanjem.

A onda smo se bacili na hranu! Nude pizzu napoletanskog stila, koja zbog debelog, prozračnog ruba ipak podsjeća i na canotto stil, kojeg je upravo takav rub glavna karakteristika. Na meniju se nalazi 14 različitih opcija, od klasične Margherite, preko Bufaline multicolore s polusušenim crvenim i žutim cherry rajčicama, tu je i pizza s pancetom i shiitake gljivama te klasici poput pizze s povrćem, četiri vrste sira i tunom, pa sve do pizze s bresaolom i burratom te lososom i burratom. Cijene se kreću od 8,50 eura za marinaru, pa sve do 18 eura za pizzu s dimljenim lososom.

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

Budući da, kada su u pitanju pizze, uglavnom naginjemo klasici, naš odabir ovog puta bile su margherita s mozzarellom fior di latte te Reginella s mozzarellom, šunkom i šampinjonima. Pizze su nam na stol stigle 10-ak minuta nakon što smo ih naručili i izgledale su zbilja dobro.

Mekih, pufastih rubova ispunjenih mjehurićima zraka, s lijepim crnim točkicama, definitivno su izgledale kao pizza koju ne bismo očekivali dobiti u skrivenoj kvartovskoj pizzeriji. Sve komponente, od tijesta do nadjeva, bile su dobre, omjeri odlični, što znači da je umaka od rajčice bilo dovoljno i na siru, šunki i gljivama se nije štedjelo.

image
Privatna Arhiva/

Pa onda, kakav je naš konačan dojam? Vrlo dobra pizza iz kvarta na koju ćemo, idući puta kada nam se jede napoletana s pufastim rubovima, ali nam se ne sjeda u auto i upušta u zagrebačku gužvu, zasigurno ponovno svratiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 08:22