VIKEND IZLET PREKO GRANICE

Na 20 minuta od Samobora: pizza zbog koje Hrvati prelaze granicu, jedan od boljih restorana u regiji i craft pivovara

Bez ozbira na to jeste li više raspoloženi za pizzu, fine dining ili burger uz dobro pivo, ovo je vodič koji trebate pročitati

Tražite li ovog vikenda ideju za jednodnevni izlet van grada, svakako razmislite u odlasku preko granice, u tek 40-ak minuta od Zagreba i 10-ak minuta od Samobora udaljene Brežice. Osim nabavke namirnica po nešto jeftinijim cijenama u tamošnjim supermarketima, ovdje ćete se i u gastronomskom smislu prilično dobro provesti. Naime, iako je u pitanju grad od manje od 10 000 stanovnika, Brežice nude nekoliko dobrih opcija za odličan ručak. Koje su to, saznajte u nastavku.

GDJE NA PIZZU?

Kako smo svojevremeno već pisali, pizzerija huda. jedno je od onih mjesta zbog kojeg Hrvati sjedaju u automobile i prelaze granicu. Nalazi se na adresi Cesta prvih borcev 7 i ovdje nude pizzu u napoletanskom stilu, a u ponudi imaju nekoliko primamljivijih varijanti. U Hudi možete kušati pizzu s burratom, s miksom gljiva i orasima, zatim karameliziranim lukom i sezamom, pršutom, ndujom, zatim kaparima i inćunima, čak i tartufima. Od deserata nude cannole i tiramisu. U slučaju da dolazite u društvu onih koji izbjegavaju proizvode životinjskog podrijetla, ne brinite, jer ovdje nude odličnu marinaru s češnjakom za koju smo do sada dobili već nekoliko preporuka. Cijene se kreću od 4,50 eura za desert do 13,50 eura za pizzu s tartufima, a cijelu ponudu i više informacija možete pronaći ovdje.

image
Huda. Facebook/
image
huda. Facebook
image
huda. Facebook

JEDAN OD OMILJENIH

U Brežicama se nalazi i prema mnogima jedan od najboljih restorana u regiji – Ošterija Debeluh. Ovdje talentirani i višestruko nagrađivani chef Jure Tomič priprema jela na visokoj razini, a najpoznatija je svakako njegova tortica, točnije goveđi tartar s prepeličjim jajem, klasik koji se u Debeluhu ne zaobilazi. Također, vrijedi spomenuti i da je Jure Tomič 2015. godine pobijedio na svjetskom prvenstvu u pripremi tjestenine Barilla Pasta Word Championship, pa u Debeluhu svakako isprobajte i tanjur tjestenine. Restoran se nalazi na adresi Trg Izgnancev 7, a za više informacija posjetite njihovu službenu stranicu.

image
Debeluh Brežice Facebook/
image
Marko Miščević/Cropix
image
Marko Miščević/Cropix

A GDJE NA PIVO?

U Brežicama se nalazi i pivovara Reset, gdje osim u pivu, uživati možete i dobrim zalogajima. Naime, u sklopu pivovare nalazi se i pivnica gdje svakodnevno nude pizzu, burgere te jela kao što su rebrica, t-bone, piletina i još nekoliko drugih opcija. Piće ovdje možete popiti u ugodnoj atmosferi, jer na tapu imaju čak 12 različitih piva, a u slučaju da ste vozač i, logično, izbjegavate alkohol, uvijek koju bocu možete kupiti i ponijeti kući. Reset radi od ponedjeljka do srijede od 12 do 22 sata, četvrtkom i petkom od 12 do 23 sata, a subotom od 13 do 23 sata. Nedjeljom su zatvoreni. Za više informacija svakako posjetite njihovu službenu stranicu.

image
Reset Brewery Facebook/
image
Reset Brewery Facebook/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 11:30